Winter activiteiten

Skigebieden

Skigebied Nassfeld

Trek de ski’s aan, pak uw helm en weg bent u! Bent u op zoek naar de perfecte ski-uitdaging voor de komende dag? Die zijn er genoeg in het skigebied Nassfeld! 110 kilometer aan pistes in alle moeilijkheidsgraden bieden iedereen de perfecte afdaling, van beginners tot professionals.

Talloze rustieke hutten en culinaire lekkernijen maken het verblijf in de bergen nog aangenamer. En van bovenaf zet de vaste gast in Nassfeld, de stralende zon, het plezier in het juiste licht.

Dankzij het bijzondere microklimaat van de regio Nassfeld ligt er vrijwel altijd voldoende sneeuw voor u. Dit deel van de Karnische Alpen staat tenslotte bekend om zijn overvloedige sneeuwval. De etappe is helemaal van u: welk hoogtepunt op de piste wordt het vandaag voor u?

Lekker rustig cruisen op de Wulfenia-afdaling? Een beetje actie op de rode FIS-piste? Spanning en sensatie in overvloed op de zwarte Trogkofelafdaling? Of samen met de kinderen The Wave of The Snake skiën.

En vergeet niet langs te gaan bij de fotopunten van het skigebied! Het zijn de perfecte plekken om een mooie herinneringsfoto van je verblijf in skigebied Nassfeld te maken.

Skigebied Weißbriach

Het skigebied Weissbriach is een echt familiegebied voor kinderen en of volwassenen die beginnen met skiën. Er is 5 kilometer piste om te skiën en te snowboarden. Je hebt de beschikking over in totaal 4 liften. Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 820 tot 1150 meter. Heeft u de eerste meters goed onder de knie dan kunt u eventueel verder oefenen in het skigebied Nassfeld.

Skigebied Dreiländereck

Wat dit skigebied zo bijzonder maakt, is dat het gebied op een drielandenpunt ligt. Dreiländereck ligt namelijk op de grens van Oostenrijk met Italië en Slovenië. Natuurliefhebbers komen hier graag om te genieten van het adembenemende uitzicht.

Dreiländereck is klein en overzichtelijk, waardoor het gebied zeer familievriendelijk is. Kinderen beleven avonturen in het kinderpark terwijl ze stap voor stap leren skiën. 

 

Winter sporten

Rodelen

In het skigebied Dreiländereck vinden gezinnen een comfortabele natuursneeuwrodelbaan: de 8,4 kilometer lange rodelbaan is een belevenis voor kinderen en ouders. Het rodelplezier dat wintersporters via open plekken en romantische bospaden naar beneden het dal in voert, lijkt bijna eindeloos. Ook de lange klim is op deze rodelbaan niet nodig: gezinnen gebruiken het drielandenjet voor een comfortabele klim. Eenmaal boven staat het pad naar de rodelbaan goed aangegeven.

De rodelbaan Rattendorf strekt zich uit over 2 kilometer en het startpunt ligt op slechts 30 minuten lopen. Via talloze haarspeldbochten slingert de verlichte baan van de Almweg naar beneden in het dal. Rodelliefhebbers kunnen tot 22.00 uur over het glinsterende witte tapijt suizen.

Wanneer de boomtoppen in het maanlicht glanzen en de rust en stilte is neergedaald, dan begint het op de Guggenberg in Hermagor pas echt. Rodelliefhebbers kunnen eten en drinken bij Hauserhof of Waldemar. Warm weer op en neem de rodelbaan van 2 kilometer verder. 

In Weissbriach wachten winterliefhebbers een 3 kilometer lange rodelbaan. En wat is de kers op de taart bij het rodelen? Een authentiek avondje in de Berggeisthütte voordat u weer op volle snelheid naar het dal afdaalt!

Schaatsen op de Weissensee

Even een dagje geen zin om te skiën? Pak dan uw schaatsen en schaats een ronde op de Weissensee.
De Weissensee is de grootste, bevroren en geprepareerde natuurijsvlakte van Europa. Van half december tot en met begin maart vinden schaatsers hier 40 centimeter dik ijs en kunt u ook tijdens een mooie winterwandeling of paardensleetocht genieten van de bijzondere omgeving. De ijsmeester zorgt met zijn team voor de preparatie van 25 kilometer schaatsbaan, curlingbanen en ijshockeyplaatsen. Elk jaar in januari wordt hier de alternatieve Nederlandse Elfstedentocht geschaatst.

Langlaufen

In onze regio ligt een geprepareerd loipennetwerk van 130 kilometer, waaronder twee hooggelegen loipes direct bij Nassfeld voor u klaar.
Er zijn hoogteverschillen van 600 tot 1500 meter, de langlaufpistes kunnen in elke variant worden gebruikt.

Haus Nampoalch

Are you ready for the snow?