Over ons

Wij zijn familie de Jong, avontuurlijk, ondernemend en geëmigreerd sinds oktober 2022. Jaren geleden zijn wij al verliefd geworden op Oostenrijk. Het voelde altijd als thuiskomen als we er op vakantie gingen. Een jarenlange zoektocht heeft ons uiteindelijk gebracht waar we nu zijn: Karinthië, Hermagor, Nampolach. Een idyllisch dorpje waar we de rust en ruimte gevonden hebben om onze droom waar te maken.

Arjen is een echte Fries en komt uit Bolsward. Christine is geboren en getogen in Papendrecht. We hebben elkaar leren kennen tijdens het volgen van een skiopleiding in Oostenrijk. Daarna zijn we snel gaan samenwonen in Papendrecht. Arjen werkte destijds veel in de buitensport. Hij heeft zijn ALO diploma verder afgerond en is gestart op de middelbare school als sportdocent en later op het MBO. Christine heeft jarenlang in het speciaal onderwijs gewerkt als leerkracht. De laatste jaren in Nederland heeft ze ook als intern begeleider gewerkt. In 2015 werd onze mooie dochter Fleur geboren en in 2018 kwam daar een heel lief zusje Maud bij.

De passie voor skiën hebben we al heel lang. We hebben beide verschillende opleidingen gedaan en Arjen heeft het lesgeven in de sneeuw hier weer opgepakt. In de zomer werkt hij weer in de buitensport. Christine werkt hier in Oostenrijk op de naschoolse opvang.

Net voor de corona periode hebben we een oude camper gekocht. Deze hebben we aan de binnenkant gestript en helemaal opnieuw opgebouwd. En zo ontstond de liefde voor het camperleven.

Dat bracht ons op het idee om hier in het mooie Nampolach een kleinschalige camperplaats te starten. Zo gezegd, zo gedaan. We vinden het geweldig om te zien dat andere mensen ook zo kunnen genieten van deze mooie plek.

Daarnaast hebben we hard gewerkt om ons huis (deels) te verbouwen voor de verhuur van appartementen. Zodat we naast de campergasten ook gasten mogen ontvangen in onze appartementen, en hen een prachtige vakantie kunnen aanbieden.
We zijn nog lang niet waar we willen zijn maar we doen het stap voor stap en genieten zoveel mogelijk met ons gezin van de prachtige natuur hier.

Onze emigratie is gevolgd door het televisie programma Ik Vertrek en uitgezonden op 5 maart 2024. Klik hier voor de aflevering.

 

Haus Nampoalch

Will we see you next season?