Zomer activiteiten

Nassfeld

Aqua Trail

De Aqua Trail “BergWasser” begint bij het bergstation van de Millennium Express. Het pad is 1,5 kilometer lang en speciaal aangelegd voor gezinnen en kinderen, waardoor het pad ook geschikt is voor kinderwagens. Onderweg zijn er veel avonturenstations met het element water te vinden. Onderaan vindt u een meer waar u zelfs nog even kan zwemmen. 

Felsenlabyrinth & Flying Fox

Het Outdoorpark Nassfeld biedt klimplezier voor jong en oud: naast hoge touwelementen en een vliegende vos zijn er ook via ferrata’s die over en door de rotsformaties van Nassfeld leiden.

Met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter is het Outdoorpark Nassfeld het grootste in zijn soort in heel Karinthië. Er zijn in totaal twaalf parcoursen, 3.000 meter aan klimroutes en ruim 120 stations verspreid over het gebied! Deze omvatten verschillende bruggen, ravijnen, ladders en spinnenwebben. Het klimpark is goedgekeurd voor kinderen vanaf vijf jaar en een lengte van 1 meter.

Gartnerkofel

De Gartnerkofel is een van de drie opvallende bergtoppen in het gebied van Nassfeld en een prachtige bergtocht voor het hele gezin. Met het startpunt bij het bergstation van de Gartnerkofel-stoeltjeslift is de Gartnerkofelwandeling een gemakkelijke bergtocht. De klim verloopt met een aangenaam gelijkmatig stijgingspercentage, deels over de hellingen van het skigebied. Het laatste stuk naar het kruis op de top vereist een beetje conditie. 

Zwemmen

Erlebnisfreibad Wertschach

Mocht u een keer zin hebben om een zwembad te bezoeken. Ook dat kan met de Kärnten Card bij erlebnisfreibad Wertschach op 14 kilometer afstand van Haus Nampolach. Een prachtig zwembad met nieuwe glijbanen en ruime weides om lekker te genieten van de zon.

Pressegger See

De Pressegger See biedt rondom het meer verschillende plekken aan om te gaan zwemmen. Het zwemwater is van drinkkwaliteit en meestal rond de 28 graden. Strandbad Passriach ligt op 3 kilometer afstand van Haus Nampolach. Vanaf de zwemsteiger kunt u een verfrissende duik in het water nemen. Voor de kleintjes is er een afgeschermd en ondieper stuk aangelegd.  

Strandbad Hermagor ligt op 5,5 kilometer. Hier loopt u zo het water in. Voor de kinderen zijn er ook genoeg mogelijkheden.
Bij beide strandbaden zijn er mogelijkheden tot waterfiets- en sup verhuur. 

Erlebnisbad Vorderberg

Op 6,5 kilometer ligt het natuurzwembad Vorderberg. U vindt er verschillende natuurbaden voor groot en klein. Daarnaast ligt er een klein aangelegd beekje waar de kinderen in kunnen spelen. Achter de ligweide is een grote speeltuin. Met de Kärnten Card heb je gratis entree.

Wandelen

Poludnig alm – Dellacher alm – Egger alm

Dwars door het prachtige hoogalpengebied tussen Egger Alm en Dellacher Alm loopt een pad, dat beide bergdorpen met elkaar verbindt. Het hoogteverschil tussen de alpenweiden is minimaal. De ontspanningsfactor is des te groter als je je onderdompelt in dit natuurlijke landschap, dat wordt gekenmerkt door weelderige groene alpenweiden, het uitzicht op de nabijgelegen Poludnig en de sprankelende Egger Almsee, die onderweg heel dichtbij komt. Rustplaatsen met bankjes langs de 3,8 kilometer lange route nodigen uit tot bewust pauzeren en te genieten van de omgeving.

De Poludnig is een “amper tweeduizender” in de Karnische Alpen met een geweldig uitzicht op de top. Bijvoorbeeld naar de Großglockner, de Hohe Tauern en naar de Julische Alpen in Slovenië en Italië.

Zuchen waterval

Het pad loopt grotendeels door het bos naar de waterval, die met zijn val van bijna 60 meter bijzonder indrukwekkend is in het voorjaar en na een hevige regenval.
In het gebied is de grond in het voorjaar bedekt met sneeuwrozen, later kunt u er Siberische irissen en veel cyclamen vinden.
U kunt bovenaan de Europarcs camping beginnen, die ligt op 6 kilometer afstand van Haus Nampolach, en u volgt dan de gele borden Zuchen nr 16. 

Garnitzenklamm

Een kloof die u absoluut niet wilt missen is de Garnitzenklamm. Deze kloof ligt op 10 kilometer afstand.
De Garnitzenbach heeft in de loop van de geschiedenis een 4,5 kilometer lange kloof in de rotsen van de Karnische Alpen gegraven, waardoor een adembenemend natuurjuweel is ontstaan.

Donderende watervallen, steile rotswanden, smaragdgroene baaien, kleurrijke rots- en rotsformaties, spectaculaire klimsystemen en zeldzame, beschermde planten en draaikolken die in de loop van miljoenen jaren zijn gevormd, maken de kloof tot een van de mooiste in de Alpen. 

Adventure

River Tubing

Uitgerust met een wetsuit, zwemvest en helm zweeft u tijdens rivertubing de Gail af. Stroomversnellingen en wildwaterzwemmen beloven niet alleen verkoeling op warme zomerdagen, maar ook heel veel plezier!

Familywald en Kletterpark Ossiacher See

Iets verder, op 60 kilometer, ligt het uitdagende Familywald Ossiacher See voor klein en groot.
Het is een terrein van 30.000 vierkante meter in het bos.
Door de treenets kunt u op ontdekkingsavontuur tussen de boomtoppen langs de 4 verschillende glijbanen.
Met de eerste bosachtbaan van Oostenrijk “Fly-Line” vliegt u door het beukenbos, over een kloof en tussen de bomen naar beneden.
Op hetzelfde terrein bevindt zich ook het klimbos, dat 150 oefeningen in 4 moeilijkheidsgraden heeft. Vanaf 6 jaar en 1,20 meter is het Kletterpark toegankelijk.
Een kinderboerderij, schminken en goochelaars zorgen in het hoogseizoen voor extra magie in het familiebos. Het familywald is te bezoeken met de Kärnten Card.

Haus Nampoalch

Ready for a new adventure?